Ontmoeting met The Iceman - Wim Hof

In december 2020 kwam ik via een podcast  van Jordan Peterson en zijn dochter Mikhaila  in aanraking met Wim Hof.

Tegen het einde van de podcast was er een ademhalingsoefening en enthousiast deed ik dan ook mee. Ik was als het ware omver geblazen door de effecten ervan en nam het besluit om me te verdiepen in dit fenomeen.

Wim Hof beter bekend onder de alias “The Ice Man” is een Nederlander uit Stroe die wereldwijd miljoenen mensen begeesterd om koude douches te nemen en om écht te ademen. Hij heeft zijn bekendheid mede te danken aan het breken van meerdere wereldrecords zoals 50 meter zwemmen onder poolijs, de Mount Everest beklimmen in zijn short en bijna 2 uur in een ijsbad zitten.

In een ver verleden werd de mens nog bloodgesteld aan koude, aan extreme weersomstandigheden, maar gaandeweg zijn we gewend geraakt aan kleren, aan comfort,… . Door bijvoorbeeld regelmatig een koude douche of een ijsbad te nemen, gaan we ons lichaam bloodstellen aan koude. Hierdoor schudden we onze cellen als het ware wakker en komen ze in een wakkere toestand terecht en komen ze meer tot leven. Hierdoor kom je in een meer vredige toestand na het nemen van de douche.

Ook de ademhalingsoefeningen waarbij je tot 30 a 40 keer moet inademen en daarna je adem zo lang mogelijk moet inhouden heeft hezelfde effect.

Hocus pocus?

Je zou het denken, maar de wetenschap is zich gaandeweg gaan interesseren in de methodes van Wim en zo is het gezonde effect van de oefeningen wetenschappelijk aangetoond!

Het meer van Rotselaar

Via via kwam ik uiteindelijk nog gelijkgezinden tegen. En ging ik vanaf maart regelmatig ijsberen in het meer van Rotselaar. Een prachtige locatie midden in de natuur en heerlijk in de koude!

En in juli was het dan zover. Ik ging the Iceman ontmoeten tijdens een weekend in het Wim Hof Experience Center in Stroe. Een ongelofelijke ervaring en op dag 2 samen met Wim Hof 10 minuten in een ijsbad!!!

Wil je meer weten over deze methode?

Neem dan zeker contact op 0494 05 45 53 en dan plannen we samen eens een ademsessie of een ijsbad in!

Nieuwsbrief